Storsegel Cruisinglaminat Triradial

Cruisinglaminatduk (laminatduk för nöjessegling) är ett fantastiskt material för segling i Norden och norra Europa. Jämfört med traditionella segel i vävd dacronduk så får segel i cruisinglaminatduk en mer perfekt form, med hanterbarhet och livslängd bibehållen. Dukar lamineras i 5 skikt, men en kärna av polyester, 2 filmer och taft på 2 sidor. Vi erbjuder DCX cruisinglaminatduk från tyska duktillverkaren Dimension Polyant.

Skärning

Triradial skärning. Panelerna riktas så att fibrerna sammanfaller med dragriktningen i seglets alla delar, vilket minimerar töjningen.

Lattor

Vi rekommenderar fullattor i storsegel. Med hjälp av fullattor kan seglet designas med större akterrunda. Akterrundan är extra värdefull segelyta eftersom vinden är minst störd högt upp och långt akter om masten. Fullattor stabiliserar seglet, det böljar istället för att fladdra i slagen, vilket motverkar slitage och ökar seglets livslängd. Oftast räcker två fullattor för att uppnå önskade ”fullatteegenskaper”, men ur hanteringssynpunkt är det ibland fördelaktigt att göra alla 4-5 lattor genomgående, speciellt på större storsegel (pristillägg om fler än 2 fullattor).

Rev

Det är standard med ett snabbrev. I halshornet gör vi hängande revringar vilka går enkelt och snabbt att haka på revkroken (gäller ej mindre båtar) (pristillägg om block skall ersätta ringar vid rev).

Bomlik

Bomlik gör vi antingen lösfotat eller med traditionellt rep som träs i bommen. Lösfotat bomlik ökar trimbarheten och väljs oftast av kappseglare och aktiva cruisingseglare.

Trim

Tell-tales och trimlina i akterliket är standard. Trimlina i akterliket har separat lås vid varje rev. På lösfotade storsegel sätter vi trimlina även i underliket. Kontrastränder finns som tillval mot pristillägg.

Klassmärke och segelnummer

Klassmärke och segelnummer är standard.

 

Fråga om just din båt

  • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
  • Dra filer hit eller
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
 
MENY