Laminat Triradial

Boding Segels genua i cruisinglaminatduk är utformad för optimal prestanda till cruisingseglare. En formstabil duk i genuan innebär mindre krängning och bättre höjd.

Material

Cruisinglaminatduk (laminatduk för nöjessegling) är ett fantastiskt material för segling i Norden och Norra Europa. Jämfört med traditionella segel i vävd dacronduk så får segel i cruisinglaminatduk en mer perfekt form, med hanterbarhet och livslängd bibehållen. Dukar lamineras i 5 skikt, men en kärna av polyester, 2 filmer och taft på 2 sidor. Vi erbjuder DCX cruisinglaminatduk från tyska duktillverkaren Dimension Polyant.

Skärning

Triradial skärning. Panelerna riktas så att fibrerna sammanfaller med dragriktningen i seglets alla delar vilket minimerar töjning.

Design

Genuor för cruising gör vi vanligtvis något mindre än en traditionell genua 1. Högre skuret underlik, vilket ger bättre sikt samt mer förlåtande för skotpunktsjustering. En genua som skall kombineras för cruising- och klubbkappsegling gör vi dock på maxmått enligt SRS.

Trim

Telltales på tre nivåer. Trimlina i akter- och underlik. Som tillval finns fönster för telltales samt trimlinjer.

Trimlinelås

Racing trimlinelås som standard. Låset förseglas med duk för att undvika att något fastnar vid stagvändning och gör det stormsäkert.

 

Fråga om just din båt

 • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB.
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

   
  MENY