Dacron Crosscut

Boding Segels genua i dacronduk är perfekt för cruisingseglare som vill ha en slitstark genua till ett bra pris. En genua i dacronduk är lätt att hantera och kommer tjäna båten under många sjömil.

Material

Dacronduk (polyesterväv) tål stora påfrestningar under många år. Duken är oöm och slitstark. Dukvikt och finish väljs noga utifrån båt och ändamål. Vi använder dacrondukar från Dimension Polyant, Contender och Bainbridge.

Skärning

Crosscut skärning. Våder ligger vinkelräta mot akterliket. Det är den mest effektiva skärningen för vävda dukar. Med crosscutskärning skapas bästa möjliga prestanda och lång livslängd för vävda dukar.

Design

Genuor för cruising gör vi vanligtvis något mindre än en traditionell genua 1. Högre skuret underlik, vilket ger bättre sikt samt mer förlåtande för skotpunktsjustering. En genua som skall kombineras för cruising- och klubbkappsegling gör vi dock på maxmått enligt SRS.

Trim

Telltales på tre nivåer. Trimlina i akter- och underlik. Som tillval finns fönster för telltales samt trimlinjer.

Trimlinelås

Racing trimlinelås som standard. Låset förseglas med duk för att undvika att något fastnar vid stagvändning och gör det stormsäkert.

 

Fråga om just din båt

 • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB.
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

   
  MENY