Spinnaker

Boding Segels spinnakrar görs med Fullradial skärning vilket är det modernaste sättet att designa en spinnaker och den bästa designen vad gäller formstabilitet. Det är viktigt på branta bogar i frisk vind. Panelerna är laserskurna för optimal precision.

Design

Generellt delar vi in våra designer i 3 olika typer. 1 Allround, 2 Runner (läns) och 3 Reacher (skärning).

Allround spinnaker är valet då man endast har en spinnaker ombord. Även vid semester segling med spinnaker så är Allround designen valet.
En Runner (läns) är bra vid djup slör och plattläns, lämplig om man seglar kryss/läns banor eller vill utöka sin undanvindsgarderob så att man har specifika segel för olika vindriktningar.
En Reacher (skärning) är en plan lite smalare spinnaker som är lämplig på brantare bogar där man får skära mycket, oftast också i lite hårdare vind. Även denna då lämplig då man vill ha flera spinnakrar för olika vindvinklar.

Duk – välj färg och mönster själv

Vi använder nylon i våra spinnakrar i dukvikter från 32-75 g/m2. Val av färger och hur färger skall fördelas bestämmer du själv. Dukvikt och dukkvalité överväger vi noga utifrån båttyp och ändamål. Vi använder nylondukar från de ledande duktillverkarna (Dimension Polyant, Bainbridge och Contender).

Detaljer

Alla Boding-spinnakrar är mycket välsydda (3 stegs zig-zag söm). Paneler är laserskurna med stor precision. Rostfria ringar i horn är ”bandade” in i förstärkningarna (lättast och starkast). Ibland syr vi i vectran- eller spectra lina i liken för att ge extra styrka.

 

Fråga om just din båt

 • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB.
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

   
  MENY