Rullfocksystem

Furlex rullsystem

Svenska rullsystemet Furlex som tillverkas av Seldén är idag ett av världens mest sålda rullsystem och det är inte så konstigt. I Sverige är Furlex nästan synonymt med rullfockssystem. Seldén i Göteborg lanserade för bara ett par år sedan sin fjärde generation av Furlex rullfocksystem.
Med Furlex rullsystem får man en gedigen konstruktion med kompromisslös hållbarhet och ett nytänk som att varje modell hela tiden blir lite bättre. Furlexsystemen har en oval profil vilken ger goda aerodynamiska egenskaper. Halshornet slirar det första inrullningsvarvet (ej modell 50s) så att seglet först sträcks upp på mitten vilket är viktigt för att få en bra form på seglet även när det är delvis inrullat. Med systemet följer ett nytt förstag som monteras utan vantskruv vilket gör det möjligt att halsa seglet lågt (inbuggd vantskruv finns som tillval från Furlex 104s och uppåt).
Furlex även möjlig att montera under däck i en ankarbox.
För kappseglaren kan trumman och furlinglinan monteras bort på några minuter. Kvar sitter förstagsprofilen med dubbla spår som kan användas som en vanlig racingprofil för segel med fulla staglik.

Vi är specialister på Furlex rullsystem. Hos oss köper du alltid Furlex till ett mycket förmånligt pris, både separat eller som paket. Vi utför även montering, service och reparation.
Vi säljer Furlex rullsystem från minsta modellen ’50s’ och uppåt. Fyll i formuläret, så hjälper vi dig hitta rätt rullstem till just din segelbåt.

Köp Furlex system i paket

Vi erbjuder Furlex rullsystem separat men även som paketlösning. Som exempel kan du köpa Furlex rullsystem med nytt segel eller i paket med anpassning av ett befintligt segel. Fråga alltid efter aktuellt erbjudande, så berättar vi mer.

 

Fråga om just din båt

 • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB.
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

   
  MENY