Om Boding segel

Boding Segel började tillverkas i mitten av 1960-talet. Platsen var Skeppargatan 23 i Stockholm och den första säsongen skedde tillverkningen i blygsam skala. Ingemar Boding och en äldre rutinerad segelsömmerska stod för hela produktionen (ca 50 segel). Men det skulle bli mera, mycket mera. Ryktet om bra segel till rimliga priser spred sig snabbt. De flesta av oss vet hur mun till mun-metoden fungerar bland seglare. Verksamheten växte, det blev nya större lokaler vid ett par tillfällen, dessutom startades segelproduktion i Arvika hos Comfortbåtar AB (Comfortbåtar ägdes och drevs av Ingemar Boding fram till mitten av 80-talet).

I början av 80-talet hade datoriserad design och skärning av segel utvecklats så bra att tekniken var oumbärlig. Boding Segel AB gick då ihop med Kanonsegel AB och startade Royal Sails AB. Vi fick då tillsammans den mest avancerade tekniken, de största resurserna, mycket segelbeställningar och god ekonomi (allt hänger ihop). I slutet av 80-talet tog så Ingemar Boding upp kontakten med en fartygsingenjör/segelmakare i Gdansk i Polen. (De hade träffats 10 år tidigare vid ett 1/4 ton-VM). Priset på datorer och skärutrustning hade nu kommit ner till en nivå som gjorde det möjligt att skaffa det allra bästa i utrustningsväg för segelmakeriet i Gdansk. Så 1990 började 80-90 % av seglen att tillverkas i Gdansk.

Idag har utvecklingen gått vidare och Boding Segel samarbetar med världens idag modernaste och mest högteknologiska segelloft. Vi har tillgång till dataprogram som ligger i framkant av utvecklingen och vi har samarbete med framstående designers från flera olika länder. Kostnader är minimerade tack vare samarbete med andra segelmakerier och materialen vi använder håller modernaste högsta klass från världens ledande duktillverkare. Själva navet i det hela finns dock i Haninge där Jonas Boding som VD leder ”team Boding” i arbetet med kundrelationer, rekommendationer, måttsättningar, designer, slutkontroller samt även reparationer och ändringar av segel. Team Boding består idag av: Jonas Boding, Fredrik Wåhlberg, Daniel Grund, Magnus Woxén samt Johannes Börjesson.

 

Fråga om just din båt

 • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB.
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

   
  MENY