Furlex

Furlex är tillverkat av svenska Seldén och är idag marknadsledande vad gäller kvalitet och utveckling. Furlex betraktades många år som synonymt med rullsystem och är fortfarande marknadsledare inom rullsystem i Europa.

Furlexsystemen har en oval profil vilken ger goda aerodynamiska egenskaper. Halshornet slirar det första inrullningsvarvet så att seglet först sträcks upp på mitten vilket är viktigt för att få en bra form på seglet även när det är delvis inrullat. Med systemet följer ett nytt förstag som monteras utan vantskruv vilket gör det möjligt att halsa seglet lågt. Furlex är enkelt att montera under däck i en ankarbox. Trumman och furlinglinan monteras enkelt bort på några minuter. Kvar sitter förstagsprofilen med dubbla spår som kan användas som en vanlig racingprofil för segel med fulla staglik. Många båtägare som har Seldénmast är Seldén trogna och väljer därför även Furlex.

Furlex 50S

För båtar på 18-26 fot. Furlex 50S är det perfekta valet för seglare som vill ha ett kompakt rullfocksystem med låg vikt. Systemet har mycket gemensamt med de större medlemmarna av den världsberömda Furlexfamiljen. Den patenterade belastningsfördelaren i fallsvirvelns kullagerkonstruktion och distansrör för jämn och lättare rullning är samma som på övriga Furlexmodeller. Furlex 50S levereras som ett komplett paket med förstagswire, fallbygel, ledblock, hjälpmatare och manöverlina. Enkelt att beställa. Enkelt att montera.

Furlex 100S-5

Modellen används på båtar med förstagsdimensionen 5 mm. Systemet är mest konkurrenskraftigt i pris bland Furlex-rullarna. Båtägare till Vega, Maxi 77, m.fl. väljer oftast 100S-5 modellen.

Furlex 200S-6

De flesta båtar med 6 mm förstag kan ha modell 100S-6. På båtar med stor förtriangel och högt rätande moment måste dock modell 200S-6 användas. Modellen är vanlig på båtar som Monsun 31, Albin Nova, Comfortina 32 m.fl. Den här modellen går att få med inbyggd vantskruv som tillval.

Furlex 200S-7

Används på båtar med 7 mm dimension på förstaget. Modell 200S-7 är överkomlig i pris. Den är enkel att montera i box (Maxi 87 & 95, Conqubin 38 m.fl.). Andra båttyper som ofta väljer den här modellen är Comfort 32, Scanmar 33, Vindö 32 m.fl.

Furlex 200S-8

Furlex 300-S

Furlex Electric

Modell större

Furlex har ett komplett sortiment av större rullsystem för båtar med en förstagsdimension på upp till 14 mm. Dessa modeller är rimliga i pris. Det finns andra system som är väsentligt mycket billigare men även de som är väsentligt mycket dyrare.

 

Fråga om just din båt

 • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB.
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

   
  MENY