Bomkapell ”Lazy-Bag” inkl. lazy-jacks & lattor

Dagens moderna båtar är större och båtarnas segelplan är ofta ännu större. När storseglets yta närmar sig 35 m2 så blir hanteringen av storseglet påtagligt jobbigare. En bra lazy-bag förenklar väsentligt hanteringen av stora storsegel.

Boding Segels lazy-bag har alla de finesser som en bra lazy-bag ska ha. Produktens historia är ung, vi fortsätter att lära oss hela tiden, så vi gör kontinuerligt små justeringar och förbättringar för att optimera produkten.

Boding Segels lazy-bag levereras komplett med lazy-jacks, block och bra delbara runda lattor.
Lazybag görs i kraftig 300g/m2 kapellväv av hög kvalitet från tillverkaren Sauleda. Väven är 100% spinnfärgad akryl för maximal färgäkthet. Behandlad med teflon for att skapa en skyddande yta mot smuts och ökat motstånd mot vattengenomträngning.

En lazy-bag som hänger uppe under segling skapar en liten vindstörning i storseglets nedersta del, varför lazy-bagen alltid bör tas bort vid kappsegling. Därför har vi valt att göra en lazy-bag som stör seglet minimalt. Den går inte runt masten. Vi tycker det här är den mest attraktiva lösningen.

Lazybag

Finns i många färger. Se nedan. Notera att färgnyans kan variera beroende på dator/platta/mobiltelefon.

 

Fråga om just din båt

 • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB.
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

   
  MENY