G2 Membrane

G2 Membrane Segel är den senaste medlemmen i Bodings segelfamilj, och är det senaste inom segelteknologin. Fibrerna i dukens kärna kan lamineras böjda, ett så kallat curved fiber laminate. Bättre segel finns inte idag för nöjesseglare och klubbkappseglare med högsta krav på form och hantering.

Böjda fibrer

Fibrerna i dukens kärna kan lamineras böjda. Fibern kan då mer precist placeras så att den sammanfaller med hur krafterna ligger i seglet. Vi kan även öka fibertätheten i olika delar av seglet, där belastningarna är som störst.

Racingdetaljer

Boding Segels G2 Membrane har en mycket hög finish. Alu Racing trimlinelås, vectran i trimlinor, kontrastband … alla dessa detaljer är standard. Som tillval finns lösningar som exempelvis overhead leech line (du justerar trimlinan framme vid masten).

Flexibilitet i fiberval

Mest intressant med G2 Membrane är den totala valfriheten. För varje segel väljs kombinationen av fibrer i dukens kärna, tjocklek på mylarfilmerna, ska det vara taft på 1 eller 2 sidor? Resultatet blir att vi kan göra segel som uppfyller varje seglares egna speciella önskemål.

Allround – Polyester/1 taft

Allroundseglet med Polyesterfiber som lämpar sig bäst för små- och mellanstora båtar. Seglet fyller lättare i lätta och måttliga vindar. Är lika starkt och pålitligt när det skall seglas med revat i hårdare vindar.

Allround exklusiv – Technora/1 taft

Större båtar bör överväga en starkare/stummare fiber än Polyester. Technora eller en mix av technora och vectran rekommenderas. Det här seglet orkar hålla formen i många sjömil av tuff segling, ytterligare något lättare än Polyester.

Racing – Technora/kolfiber/ej taft

Kolfiber är den stummaste och lättaste fibern, och i kombination med tunna mylarfilmer blir det här det lättaste seglet. Kolfiber är dock känslig för slitage och brott. Technora är ett bra alternativ för att öka livslängd.

 

Fråga om just din båt

  • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
  • Dra filer hit eller
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
 
MENY