Code Zero

Code 0 seglet fick sitt genombrott i Volvo Ocean Race men har på senare år blivit mer och mer uppskattat av vanliga seglare, främst kappseglare, som ett effektivt lättvindssegel. En Code 0 kan närmast beskrivas som ett mellanting mellan en stor genua och en gennaker. En Code 0 är förhållandevis plan i sin design och som mest effektiv i skenbar vind från 40° till 90°. Förliket är rakt och väl uppsträckt under segling och är i de flesta fall nu mera anpassat för att kunna rullas vilket underlättar hanteringen av detta stora segel. En vridstyv lina (AT-kabel) är då insydd i förliket och kopplas med hjälp av kauser till rullsystemets trumma respektive fallsvirvel. Hela förliket rullas in samtidigt från topp till botten. Seglet hissas i spinnaker/gennakerfallet och lintrumman monteras i förstäven eller i ett stabilt peke. Seldén CX är rätt rullsystem för en Code 0.

Teknisk information för Code 0

Varje CODE 0 som Boding Segel levererar designas unik av ledande segeldesigners, med många års erfarenhet från bl.a. Volvo Ocean Race, Americas Cup och Vendée Globe. Seglets design är avgörande för prestanda och hanterbarhet.

RULLSYSTEM:
Seldén CX är rätt rullsystem för en Code 0. Läs även mer om rullsystemet i menyn RULLSYSTEM och klicka sedan på GENNAKER-/CODE RULLSYSTEM.

ANVÄNDNING: Lätt- till mellanvind, skenbar vind från 40° till 90°. Perfekt för båtar med enbart fock.

ANTI-TORQUE LINA: Code 0 segel sys med en 8-11mm vridstyv lina i förliket, för att seglet ska kunna rullas lätt och säkert.

HALS- & FALLHORN TIMBLES: Den vridstyva AT-kabeln fästs i metallkauser, som gör att momentet på rullen utnyttjas optimalt.

DUK = LAMINAT: För Code 0 så används en tunn speciell CODE 0 laminatduk. Finns i 3 olika dukvikter.

TILLVAL: För maximalt enkel hantering av manöverlinan finns som tillbehör ett öppningsbart ledbeslag för att leda linan utefter mantåget samt ett fiolblock med dubbla linlås för låsning av linan. Du handlar alltid märkes tillbehör (block, skot, fall) till rabatterat pris i samband med kör av nytt segel.

 

 

Fråga om just din båt

 • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB.
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

   
  MENY