Cruisinglaminat Triradial

Cruisinglaminatduk (laminatduk för nöjessegling) är ett fantastiskt material för segling i Norden och norra Europa. Boding Segels rullgenua i cruising laminatduk är utformad för optimal prestanda till cruising seglare. En formstabil duk i rullgenuan innebär mindre krängning och bättre höjd. Rullgenuan i cruising laminatduk har bra form även delvis inrullad.

Material

Dukar lamineras i 5 skikt, men en kärna (scrim) av polyester, 2 filmer och taft på 2 sidor. Vi erbjuder DCX cruisinglaminatduk från tyska duktillverkaren Dimension Polyant, där en X-ply scrim i dukens kärna ytterligare bidrar till formstabilitet.

Skärning

Triradial skärning. Panelerna riktas så att fibrerna sammanfaller med dragriktningen i seglets alla delar, vilket minimerar töjningen.

Design

Boding Segels designteam utvecklar ständigt seglets design/form. Med samlad erfarenhet från segeldesigners från Frankrike, England, Kanada och Sverige – så är Boding Segel bland de segelmakerier som förmodligen lägger ner mest resurser på att utveckla sig. Varje Boding Segel designas unikt, där vi tar hänsyn till varje båtägares unika förutsättningar.
Rullgenuor för cruising gör vi vanligtvis något mindre än en traditionell genua 1. Högre skuret underlik, vilket ger bättre sikt samt en skotvinkel som gör att seglet kan revas/rullas in med liten justering av skotpunkten. En rullgenua som skall kombineras för cruising- och klubbkappsegling anpassar vi till maxmått enligt SRS.

Bukkompensator

Parallellt med förliket sys flera rader smala kanaler med foam i fallande längder. De hjälper seglet att få planare form vid segling med delvis inrullat segel. Kanalerna med foam påverkar seglet relativt lite vid fullt utrullat segel, samtidigt som det ger en effektiv bukkompensering när seglet används delvis inrullat.

Revförstärkningar

Vi gör extra långa förstärkningar från fallhorn längs akterlik samt från halshorn längs underlik. De gör seglet förstärkt där det blir stora påfrestningar vid segling med delvis inrullat segel.

Trim

Segel har trimlinor i akter- och underlik, tell-tales och kontrastband ingår samt fönster vid nedre tell-tales.

UV-skydd

En rullgenua måste UV-skyddas. Antingen med ett fastsytt UV-skydd längs akter- och underlik och/eller ettrullgenuakapell. Detta erbjuds som tillval till bra pris i samband med köp av nytt segel. Boding Segels rillgenuakapell 2018 är ett av marknadens mest välsydda kapell med alla tänkbara finesser. Fastsytt UV-skydd och kapell går att få i nya starka och lätta kapellväven WeatherMax (WM65 & WM80). För bästa prestanda och livslängd.

Övrigt

Säck ingår, som tillval erbjuds lång säck för att förvara seglet rullat i underlikets längd.

 

 

 

Fråga om just din båt

  • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
  • Dra filer hit eller
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
 
MENY