Rullgenua Cruisinglaminat Triradial

Cruisinglaminatduk (laminatduk för nöjessegling) är ett fantastiskt material för segling i Norden och norra Europa. Jämfört med traditionella segel i vävd dacronduk så får segel i cruisinglaminatduk en mer perfekt form, med hanterbarhet och livslängd bibehållen. Dukar lamineras i 5 skikt, men en kärna av polyester, 2 filmer och taft på 2 sidor. Vi erbjuder DCX cruisinglaminatduk från tyska duktillverkaren Dimension Polyant.

Skärning

Triradial skärning. Panelerna riktas så att fibrerna sammanfaller med dragriktningen i seglets alla delar vilket minimerar töjningen.

Design

Rullgenuer för cruising gör vi vanligtvis något mindre än en traditionell genua 1. Högre skuret underlik, vilket ger bättre sikt samt en skotvinkel som gör att seglet kan revas/rullas in med liten justering av skotpunkten. En rullgenua som skall kombineras för cruising- och klubbkappsegling gör vi på maxmått enligt LYS.

Bukkompensator

Parallellt med förliket sys 2-3 rader bukkompensatorer av foam. De hjälper seglet att få plan form vid segling med delvis inrullat segel.

Revförstärkningar

Vi gör extra långa förstärkningar från fallhorn längs akterlik samt från halshorn längs underlik. De gör seglet starkt där det blir stora påfrestningar vid segling med delvis inrullat segel.

Trim

Markeringar längs underlik som referenspunkter vid revning. Telltales på tre nivåer. Trimlina i akter- och underlik. Som tillval finns fönster för telltales samt trimlinjer.

UV-skydd

Rullgenuan måste UV-skyddas. UV-strålar försvagar duk och sömmar. Fastsytt UV-skydd längs akter- och underlik på rullgenuan är vanligast och mest bekvämt. Alternativet är ett rullgenuakapell som hissas upp över den inrullade genuan. Kapell skyddar även mot regn och smuts.

 

Fråga om just din båt

  • Exempel på beställningstext: “Jag har Furlex rullsystem och skulle vilja ha UV-skydd.”
  • Dra filer hit eller
  • Du kan enkelt ladda ner våra måttguider här och komplettera din förfrågan för ett exaktare pris.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
 
MENY